Plan proefles
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Introductie

Moet ik eerst de introductiesessie volgen voordat ik mee mag doen met de les?

Ja, iedereen die nieuw is bij CrossFit Maashees moet een introductiesessie volgen. Tijdens deze sessie leer je de juiste (veilige) bewegingen en benaderingen van oefeningen en trainingen. In de reguliere lessen word je begeleid door een coach die je buiten je comfortzone zal duwen, terwijl ervoor wordt gezorgd dat de oefeningen veilig en correct worden uitgevoerd. 

Wat moet ik dragen?

Draag kleding waarin je comfortabel kunt bewegen en goed kunt zweten. CrossFit-specifieke kleding en schoenen zijn niet vereist om te beginnen, maar als je op zoek bent naar een upgrade van je trainingsoutfit, kunnen we je altijd adviseren.

Wat als ik eerder CrossFit heb gedaan?

Geweldig! Welkom bij je nieuwe (t)huis. Als je eerder CrossFit hebt gedaan bij een andere CrossFit-box en/of al actief lid bent (geweest) bij een andere CrossFit-box, kun je een gratis proefles boeken. In dat geval is de introductiesessie niet nodig.

Wat als ik een blessure heb?

Het spijt ons te horen dat je geblesseerd bent! Gelukkig kunnen alle oefeningen binnen CrossFit worden aangepast of aangepast aan individuele behoeften. Tijdens de introductiesessie kunnen we een plan opstellen om het beste om te gaan met jouw blessure(s).

Kan mijn vriend of vriendin ook de introductiesessie volgen?

Zeker weten! We bieden partner-introductiesessies aan voor koppels of vrienden. De kosten blijven echter €69,95 per persoon.

Algemeen

Worden vrouwen gespierd van CrossFit?

Hoewel CrossFit gericht is op het opbouwen van kracht en spiermassa, zullen de meeste vrouwen niet "te gespierd" worden van CrossFit-training alleen. Het ontwikkelen van spieren draagt bij aan een gevormd en strakker lichaam, maar het vereist een specifiek trainingsregime en dieet om een sterk gespierd uiterlijk te bereiken. CrossFit kan je helpen om sterker en fitter te worden, terwijl je lichaam in vorm komt, maar het zal niet automatisch leiden tot een extreem gespierd uiterlijk.

Kan ik CrossFit combineren met een andere sport?

Ja, CrossFit kan zeker worden gecombineerd met andere sporten. De gevarieerde oefeningen binnen CrossFit helpen bij het ontwikkelen van een breed scala aan fysieke vaardigheden, waaronder kracht, uithoudingsvermogen, snelheid en coördinatie. Veel atleten vinden dat CrossFit een uitstekende aanvulling is op hun bestaande trainingsroutine en hen helpt om hun algehele prestaties te verbeteren.

Waarom zou ik CrossFit gaan doen?

CrossFit biedt een unieke trainingservaring die uitdagend, divers en motiverend is. Geen enkele workout is hetzelfde, wat helpt om verveling te voorkomen en je gemotiveerd te houden. Met CrossFit kun je nieuwe fysieke uitdagingen aangaan, persoonlijke records verbreken, een sterke gemeenschap opbouwen en je algehele fitheid en gezondheid verbeteren.

Voor wie is CrossFit?

CrossFit is voor iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd of fitnessniveau. Of je nu een beginner bent die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, een atleet die zijn of haar prestaties wil verbeteren, of een ouder persoon die actief en gezond wil blijven, CrossFit kan worden aangepast aan jouw individuele behoeften en doelen.

Is CrossFit ook voor ouderen?

Ja, CrossFit is geschikt voor mensen van alle leeftijden, inclusief ouderen. Het is belangrijk om actief te blijven naarmate we ouder worden, en CrossFit biedt een veilige en effectieve manier om fit te blijven en de algehele gezondheid te verbeteren. Onze workouts zijn aanpasbaar aan elk fitnessniveau, waardoor ouderen op een veilige manier kunnen deelnemen.

Is er een instapniveau nodig?

Nee, er is geen specifiek instapniveau vereist om te beginnen met CrossFit. Onze workouts zijn schaalbaar en aanpasbaar aan elk fitnessniveau, van beginners tot gevorderden. Onze coaches zullen je begeleiden bij elke stap van je fitnessreis en je helpen om je doelen te bereiken, ongeacht je startpunt. CrossFit is voor iedereen toegankelijk, ongeacht je achtergrond of ervaring.

Trainingen

Hoe lang duurt een training?

Bij CrossFit Maashees duren onze trainingen altijd 60 minuten. Tijdens deze sessies wordt een mix van verschillende elementen aangeboden, waaronder een warming-up, een conditioneel gedeelte, een krachtstukje en een cooling-down. Onze coaches zorgen ervoor dat elke minuut van de training effectief wordt benut, zodat je het maximale uit je tijd bij ons kunt halen.

Zijn de trainingen altijd anders?

Ja, bij CrossFit Maashees zijn onze trainingen altijd gevarieerd en divers. Elke sessie is uniek en bevat een mix van functionele bewegingen, conditionele oefeningen en krachttraining. We integreren regelmatig nieuwe oefeningen en workouts om je uit te dagen en je vooruitgang te stimuleren, terwijl we ervoor zorgen dat de trainingen leuk en uitdagend blijven.

Kan ik zelfstandig bij jullie komen trainen?

Hoewel we sterk aanbevelen om deel te nemen aan onze georganiseerde groepstrainingen onder begeleiding van onze coaches, bieden we ook de mogelijkheid voor zelfstandige trainingssessies. Tijdens deze sessies heb je toegang tot alle benodigde faciliteiten en apparatuur om zelfstandig te trainen. Let op: om deel te nemen aan een opengym les, dien je eerst 6 maanden lid te zijn. Onze coaches staan altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden en advies te geven, maar de keuze om zelfstandig te trainen ligt bij jou. We moedigen echter altijd aan om deel te nemen aan onze reguliere trainingen, waar je profiteert van de expertise en ondersteuning van onze coaches.

Prijzen

Wat is de opzegtermijn van mijn abonnement?

De opzegtermijn van je abonnement bedraagt één maand. Bijvoorbeeld: als je je abonnement opzegt op 8 april, loopt je abonnement nog door tot en met mei, waarna het wordt stopgezet.

Waarom is CrossFit duurder dan een regulier fitnessabonnement?

CrossFit kan duurder lijken dan traditionele fitness omdat onze focus ligt op persoonlijke begeleiding en intensieve trainingen in kleine groepen. Bij reguliere sportscholen wordt vaak een lager tarief aangeboden omdat een groot deel van hun leden niet regelmatig komt trainen, maar toch betaalt. Bij CrossFit Maashees betaal je niet alleen om toegang te krijgen tot de faciliteiten, maar vooral voor de professionele begeleiding en training die je ontvangt.

Kan ik makkelijk wisselen van abonnement?

Het upgraden van je abonnement kan direct worden geregeld. Het systeem berekent automatisch het prijsverschil dat later wordt verrekend. Hierdoor kun je direct genieten van de voordelen van je nieuwe abonnement. Voor het downgraden van je abonnement geldt een opzegtermijn van één maand.

Kan ik mijn abonnement pauzeren?

Bij CrossFit Maashees is het alleen mogelijk om je abonnement te pauzeren tijdens een zwangerschap.

Drop-in

Kan ik een drop-in doen?

Zeker! We verwelkomen je graag voor een drop-in bij CrossFit Maashees. Houd er wel rekening mee dat drop-ins alleen mogelijk zijn tijdens onze reguliere lessen. We vragen ook dat je minimaal 6 maanden ervaring hebt met CrossFit.

Wat kost een drop-in?

Een drop-in bij CrossFit Maashees kost €15.

Wanneer zijn drop-ins mogelijk?

Je kunt een drop-in boeken via onze website. Drop-ins zijn alleen mogelijk tijdens onze reguliere lessen.

Heb je andere vragen?
Stel ze gerust via info@crossfitmaashees.nl, via het contactformulier of doe navraag in de les.