Plan proefles
CrossFit?

Wat is CrossFit precies?

CrossFit is een intensief en afwisselend fitnessprogramma, waarbij plezier in bewegen een belangrijk aspect is. Het is echt hard werken maar een sterk fit lichaam is dan wel je beloning. Wij denken niet in spieren, maar in bewegingen. Bij CrossFit Maashees vind je geen apparaten of toestellen.

Je zult in een CrossFit-gym geen geisoleerde spieren trainen maar juist in compound oefeningen grote spiergroepen en meerdere gewrichten trainen.

CrossFit is intensief en gevarieerd

De bewegingen zijn functioneel met een hoge intensiteit en met een grote variatie aan oefenvormen. We gebruiken de Olympische lifts, power lifts en afgeleide  oefeningen daarvan. Daarnaast worden vormen gebruikt uit de gymnastiek, roeien, lopen.

CrossFit gebruikt dumbells, kettlebells, tractorbanden, zandzakken, barbells, touwen en pull up bars. Duwen, trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen, rennen, etc. zijn grondvormen van bewegen.

Een completere training voor je lichaam bestaat niet en er wordt op een leuke manier competitief getraind. CrossFit is een effectief core-strength programma, het versterkt de “midline (core) stability”. De trainingen kunnen aangepast worden aan de mogelijkheden en het niveau van de deelnemers (kinderen tot 100-jarigen).

Er wordt gewerkt in relatief kleine groepen onder begeleiding van officiële CrossFit-trainers. Er is veel individuele aandacht voor technische begeleiding bij de diverse oefenvormen.

Is Crossfit geschikt voor mij?

Wil je hard werken met als doel “overall  fitness” en het vergroten van je “werk-capaciteit”? Dan is CrossFit geschikt voor jou. CrossFit werkt aan 10 basiskenmerken van fitness:

  1. Cardiovasculair en respiratoir uithoudingsvermogen
  2. Stamina
  3. Kracht
  4. Flexibiliteit
  5. Power
  6. Snelheid
  7. Coördinatie
  8. Behendigheid
  9. Balans
  10. Nauwkeurigheid

Plan proefles of schrijf je in

Vergeet de voeding niet

Eet groente, fruit, vlees, vis, noten & zaden. Je lichaam is een gecompliceerde chemische fabriek. Gooi je er waardeloze grondstoffen in, dan zal het resultaat ook nooit optimaal zijn. We kunnen je altijd meer vertellen over het belang van voeding.